Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

32. sezona cikla GM oder

V 32. sezoni koncertnega cikla GM oder (2022/23) bodo nastopili mladi glasbeniki in komorne skupine, ki jih je izbrala strokovna žirija v sestavi Matej Zupan, flavtist in profesor na Akademiji za glasbo UL, Maja Rome, violistka in docentka na Akademiji za glasbo UL, ter violončelist in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana Zoran Bičanin.


MAREC/APRIL 2023:

Patricija Malovrh Mlačnik, viola

Violistka Patricija Malovrh Mlačnik se po končanem Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je bila učenka prof. Petra Ugrina, izobražuje na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Emilu Cantorju. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je osvojila številne zlate plakete in nagrade. Med njene najpomembnejše dosežke se uvrščajo 1. nagrada na tekmovanju TEMSIG (2018 in 2021), 1. nagrada ter lavreat spletnega tekmovanja v Beogradu ter 3. nagrada in lavreat spletnega tekmovanja Rudolf Barshai v Rusiji. Kot članica komornega godalnega orkestra Camerata Laibach je dosegla 1. nagrade na mednarodnih tekmovanjih v Bosni in Hercegovini, Rusiji in Sloveniji, Grand Prix v Kazahstanu in 2. mesto v Kanadi. Kot članica godalnega kvarteta Ameba je dobitnica 1. nagrade tekmovanja TEMSIG 2020 ter Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani. Kot solistka je nastopila na številnih koncertih, med drugim v Slo[1]venski filharmoniji in ob spremljavi skupine Camerata Laibach na ljubljanskem magistratu. Z omenjeno zasedbo so izvedli tudi številne samostojne koncerte v Sloveniji in Italiji.

Ljubljana, Slovenska filharmonija, četrtek, 23. marca 2023, ob 19.30
Radovljica, Glasbena šola Radovljica, nedelja, 2. aprila 2023, ob 19.00
Slovenske Konjice, Dom kulture Slovenske Konjice, atelje pri Didiju, torek, 18. aprila 2023, ob 19.00
Celje, Celjski dom, sreda 19. aprila 2023, ob 19.30

Andraž Malgaj, harmonika

Andraž Malgaj je študent 1. letnika magistrskega študijskega na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Luki Juhartu. Na državnem tekmovanju TEMSIG leta 2020 je prejel zlato plaketo in 1. nagrado v najvišji kategoriji ter posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe Vita Žuraja: Silhouette. Redno sodeluje pri projektih Studia za sodobno glasbo in drugih ciklih: Zvokotok v Španskih borcih, v okviru Glasbene mladine Ljubljanske (Prisluhnimo v operi in Mladi mladim), nastopil je na festivalu Poletje v Celju ter kot gost na Simfonični matineji GMS v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Ajdovščina, Glasbena šola Ajdovščina, torek, 14. februarja 2023, ob 18.00
Ljubljana, Slovenska filharmonija, torek, 23. maja 2023, ob 19.30
Celje, Celjski dom, sreda, 24. maja 2023, ob 19.30

***
MINULI DOGODKI:
***

Terz Quartet: Lea Arnejčič in Veronika Hudournik, sopran; Karla Oršoš in Ana Potočnik, alt: Peter Novak Smolič, klavir, um. vodja

Terz Quartet je na pobudo umetniškega vodje, Petra Novaka Smoliča, nastal leta 2019 in nato dve leti deloval kot komorna skupina na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Sestavljajo ga sopranistki Lea Arnejčič in Veronika Hudournik ter altistki Karla Oršoš in Ana Potočnik. Kljub temu, da so dekleta leta 2021 zaključila z izobraževanjem na konservatoriju in se odpravila vsaka na svojo pot, jih želja po skupnem muziciranju še vedno združuje. Jeseni 2019 se je kvartet uspešno predstavil na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb Štajerske in Pomurja. Osvojil je zlato priznanje z odliko in štiri posebna priznanja.

Murska Sobota, Glasbena šola Murska Sobota, ponedeljek, 21. novembra 2022, ob 18.00
Ljubljana, Slovenska filharmonija, torek, 22. novembra 2022, ob 19.30


Leon Ravnikar, kitara

Leon Ravnikar se je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani izobraževal v razredu prof. Eve Hren, svojo študijsko pot pa nadaljuje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu skladatelja in kitarista Nejca Kuharja. Je prejemnik številnih mednarodnih in domačih nagrad, med drugim 3. nagrade na mednarodnem tekmovanju v Rustu, Avstrija (2022), 2. nagrade in zlatega priznanja na Dnevih kitare Krško (2022), 2. nagrade in zlatega priznanja ter posebne nagrade za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na državnem tekmovanju TEMSIG 2021, prvo mesto pa je osvojil na mednarodnem tekmovanju Franz Liszt online (2021).

Celje, Celjski dom, sreda, 14. december 2022, ob 19.30
Ljubljana, Slovenska filharmonija, četrtek, 15. decembra 2022, ob 19.30


Trio à chanter: Klara Lužnik, klavir, Zala Frangež, violina in Ariel Vei Atanasovski, violončelo

© Saša Huzjak / SHtudio.eu

Klavirski trio »à chanter« sestavljajo uspešni mladi glasbeniki, vsi prejemniki številnih nagrad na mednarodnih in državnih tekmovanjih, ki skupaj študirajo na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Delujejo pod mentorstvom pianista in komornega glasbenika Chia Choua. Pianistka Klara Lužnik se je izobraževala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor v razredu profesorice Planinke Atić. Po uspešno zaključeni srednji šoli svojo glasbeno pot od oktobra 2020 nadaljuje na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu profesorice Zuzane Niederdorfer. Violončelist Ariel Vei Atanasovski je lani uspešno opravil šolanje na zasebni Univerzi za glasbo Gustav Mahler v Celovcu pri prof. Igorju Mitroviću in na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri prof. Nikolaju Sajku, za tem pa uspešno opravil sprejemni preizkus na graški univerzi, kjer trenutno študira pri prof. Johannesu Krebsu. Violinistka Zala Frangež je na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor delovala pod mentorstvom prof. Zorice Todorovič ter na Univerzi za glasbo v Gradcu obiskovala predakademsko pripravnico pri prof. Idi Bieler, zdaj pa študira v razredu prof. Anke Schittenhelm.

Celje, Glasbena šola Celje, sreda, 23. november 2022, ob 19.30
Ljubljana, Slovenska filharmonija, četrtek, 19. januarja 2023, ob 19.30


Ema Krečič, violončelo, in Sara Köveš, klavir

Violončelistka Ema Krečič je obiskovala Koroški deželni konservatorij v Celovcu v razredu prof. Igorja Mitrovića, študij pa nadaljevala na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer je leta 2021 diplomirala v razredu prof. Karmen Pečar. V zimskem semestru 2020/21 je bila na študijski izmenjavi na univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Clemensa Hagna. Za dosežene študijske uspehe je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani. Študij od okto[1]bra 2021 nadaljuje na salzburškem Mozarteumu v razredu prof. Enrica Bronzija in vzporedno na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Karmen Pečar. Sara Köveš se je vzporedno izobraževala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru in na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Aleksandra Serdarja. Nastopila je kot solistka z godalnim kvartetom in orkestrom konservatorija v SNG Maribor ter s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Je prejemnica nagrad z državnih (TEMSIG) in mednarodnih tekmovanj ( Jurica Murai, Banjalučki bijenale, Roma international piano competition …). Nastopila je tudi v polfinalu tekmovanja Società Umanitaria 2019 v Milanu.

Slovenske Konjice, Glasbena šola Slovenske Konjice, četrtek, 16. februarja 2023, ob 18.00
Celje, Glasbena šola Celje, sreda, 22. februarja 2023, ob 19.30
Ljubljana, Slovenska filharmonija, četrtek, 23. febuarja 2023, ob 19.30
Ilirska Bistrica, Glasbena šola Ilirska Bistrica, torek, 28. februarja 2023, ob 18.00