Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

GM oder v sezoni 2021/22

Razpis je odprt do 25. maja 2021.

Koncertni cikel mladih GM ODER je serija večernih koncertov v različnih slovenskih krajih in tujini, na katerih se predstavijo mladi slovenski glasbeniki ali komorne skupine. Na razpis se lahko prijavijo glasbenice in glasbeniki ter komorne skupine iz Slovenije in slovenske glasbenice in glasbeniki, ki živijo in delujejo v tujini in niso starejši od 25 let.

Strokovna komisija bo pri izboru, poleg preverjenih izvajalskih kakovosti in zanimivosti sporedov, upoštevala tudi pestro zastopanost glasbil in predvsem izviren koncertni spored, ki mora vsebovati polovico glasbenih del iz 20. in 21. stoletja in vsaj četrtino del slovenskih skladateljev.

Postopek prijave

Poleg izpolnjene prijavnice (objavljena spodaj) morajo prijavitelji posredovati tudi svoj posnetek. Ta ne sme biti starejši od enega leta, posnet je lahko z običajnimi snemalniki za splošno rabo. Svetujemo, da najprej naložite posnetek v enega od javno dostopnih spletnih oblakov (Dropbox, WeTransfer, Google Drive, YouTube) povezavo do posnetkov pa nujno vpišite v prijavnico (zadnja točka prijavnice).

Zveza Glasbene mladine Slovenije vsem izbranim glasbenicam in glasbenikom ter komornim skupinam zagotavlja serijo koncertov v sezoni 2021/2022.

Koncertni spored naj bo v trajanju od 45 do 60 minut. Vsebovati mora tudi delo/a nastalo/a v 20. oz. 21. stoletju. Vsaj četrtino sporeda morajo sestavljati dela slovenskih skladateljev.
Na razpis se lahko prijavijo glasbeniki, ki niso starejši od 25 let (za komorne skupine velja povprečje).
Komorne zasedbe kratko predstavite delovanje posameznikov ter zasedbe kot celote.
Posnetek naj bo aktualen, star največ eno leto. Komorne skupine morajo poslati posnetek zasedbe in ne posnetkov posameznih članov.