Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Asistenca glasbeni ustvarjalnosti in poustvarjalnosti 

Petdnevna (8.-13. 7.) delavnica 
Asistenca glasbeni ustvarjalnosti in poustvarjalnosti
je namenjena vsem, ki si želijo podrobneje spoznati delo
glasbenega publicista (novinarja)
in organizatorja kulturnih dogodkov (producenta). 

 

Delavnica za glasbeno publicistiko seznanja udeležence z osnovami pisanja in izražanja o glasbi za tiskane in elektronske medije, hkrati pa ponudi možnosti neposrednega dela z uveljavljenimi mediji in objavo izvirnih izdelkov. Z vajami in primeri iz vsakdanje prakse bodo udeleženci seminarja poglobili svoje znanje, izbrani gostje pa bodo razširili obzorja na področju priprav besedil za objavo v znanstvenih in strokovnih medijih, poiskali odgovore na vprašanja o iskanja virov ter uporabe glasbene terminologije. Najboljši izdelki, pripravljeni v okviru delavnice, bodo predstavljeni v reviji Glasna (tiskana in spletna oblika), posebni projekt bo udeležencem ponudil možnost priprave radijske glasbene oddaje.

Ključne besede: novica, PR objava, poročilo, reportaža, intervju, Curriculum Vitae, radijska oddaja, programski list, kritika

Delavnica glasbene produkcije bo udeležence seznanila s postopki organizacije glasbenih dogodkov – od začetne ideje do uspešne izvedbe. Udeleženci bodo spoznali različne pristope k organizaciji manjših in večjih glasbenih dogodkov in težave, s katerimi se producenti in organizatorji srečujejo. Na primeru organizacije konkretnega dogodka (v okviru poletnega glasbenega tabora) bodo spoznali različne načine komuniciranja z zainteresirano javnostjo (komunikacija z lokalno skupnostjo, mediji, komunikacija preko družbenih omrežij). 

Ključne besede: koncert, koncertni cikel, financiranje dogodkov, medijske najave dogodkov, vizualna podoba, obveščanje javnosti, družbena omrežja. 

Program Asistenca glasbeni ustvarjalnosti in poustvarjalnosti bo vodila muzikologinja Veronika Brvar z gosti: dr. Katarina B. Hočevar, Larisa Marjanović, Uroš Mijošek in drugi.

PRIJAVNICA – Asistenca glasbeni ustvarjalnosti