Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

GM oder – november

Vljudno vas vabimo na drugo koncertno serijo 24. sezone koncertnega cikla GM oder
 
Alja Mandič, violončelo, in Simona Đonlić, klavir
sreda, 22. oktobra 2014, ob 18.00
Glasbena šola Murska Sobota
ponedeljek, 3. novembra 2014, ob 19.00
Glasbena šola Kranj
 
Alja Mandič, violončelo, in Carmen Anastasio, klavir
sreda, 5. novembra 2014, ob 19.30
Glasbena šola Celje
četrtek, 6. novembra 2014, ob 19.30
Slovenska filharmonija Ljubljana

 

Alja Mandič je študirala v razredu prof. Valterja Dešpalja na Akademiji za glasbo v Zagrebu in na Mednarodni glasbeni akademiji v Liechtensteinu. Diplomirala in magistrirala je z najvišjo oceno in za izvedbo magistrskega koncerta z Zagrebško filharmonijo prejela rektorjevo nagrado Univerze v Zagrebu. Specializacijo je nadaljevala v razredu prof. Monike Leskovar na Conservatoriu della Svizzera Italiana v Luganu, v Švici. Osvojila je več prvih nagrad doma in v tujini. Kot solistka in komorna glasbenica je nastopila v Sloveniji, na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Franciji, Grčiji, Švici, Liechtensteinu, na Švedskem, Danskem, Nizozemskem, v Izraelu, Rusiji, ZDA in na Japonskem.

Simona Đonlić je študentka Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Vladimirja Mlinarića, redno pa se izpopolnjuje pri uglednih koncertantih in pedagogih, kot so Lovro Pogorelić, Simon Trpčeski, Jasminka Stančul, Oliver Kern, Kemal Gekić, Rubin Dalibaltayan in drugi. S klavirskim triom Barcarola je osvojila številne nagrade, prejela pa je tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.

Carmen Anastasio je z odliko diplomirala iz klavirja na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu, kjer trenutno zaključuje specializacijo iz klavirske interpretacije v razredu Massima Gona, dodatno pa se podiplomsko izobražuje tudi na Akademiji svete Cecilije v Bergamu v razredu ruskega pianista Konstantina Bogina. Osvojila je vrsto prestižnih priznanj in kot solistka ter komorna glasbenica nastopila na mednarodnih festivalih (IMC Project, Musicaviva, Palazzo Cavagnis Venice, Mittelfest 2014, Aurora Music Star Festival 2014 …). Lansko leto si je prislužila štipendijo na Festivalu Campus delle Arti, letos pa je skupaj z violončelistko Aljo Mandič nastopila na festivalu Echos – Čezmejni odmevi.

Spored: Dane Škerl, Sergej Prokofjev, Peteris Vasks, Dmitrij Šostakovič