Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

GM oder v sezoni 2021/22

V 31. sezoni koncertnega cikla mladih GM oder bodo nastopili izbrani mladi slovenski glasbeniki in komorne skupine, ki jih je izbrala strokovna žirija v sestavi Matjaž Drevenšek, prodekan za umetniško dejavnost in redni profesor za saksofon na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, Veronika Brvar, urednica glasbene revije Glasna, ter violončelist in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana Zoran Bičanin. V dosedanjih 30 sezonah koncertnega cikla GM oder je na več kot 750 koncertih nastopilo prek 500 mladih izvajalcev, ki so krstno izvedli več kot 80 novosti slovenskih skladateljev.

Rebeka Pregelj, sopran, in Tilen Lancner, kitara

Sopranistka Rebeka Pregelj je zaključila dodiplomski študij petja na Akademiji za glasbo UL pod mentorstvom izr. prof. Barbare Jernejčič Fürst, Tilen Lancner pa je na isti ustanovi letos zaključil magistrski študij kitare v razredu. Sodelovati sta začela leta 2018 z željo po poustvarjanju nemškega romantičnega samospeva v priredbi za kitaro. Nastopila sta v ciklu Nedeljske matineje v Narodni galeriji Akademije za glasbo, Glasba na vodi Festivala Ljubljana, v Pomladnem paviljonu MOL ter na koncertu v okviru Poletja v Celju, knežjem mestu. Ob 210. obletnici Botaničnega vrta sta pripravila recital ter se predstavila s španskimi ljudskimi pesmimi ob odprtju razstave Zastrta svetloba španskega fotografa Jorgeja Pozuela.

Trio Trn: Neža Nahtigal, violina, Tara Korica, violončelo, Rebeka Dobravec, klavir

Trio TRN deluje od leta 2019 pod mentorstvom prof. Janeza Podleska na Akademiji za glasbo

Univerze v Ljubljani. Violinistka Neža Nahtigal je v razredu prof. Žiga Branka zaključila 3. letnik dodiplomskega študija, Tara Korica študira violončelo pri prof. Milošu Mlejniku, pianistka Rebeka Dobravec pa je na ljubljanski akademiji zaključila 3. letnik v razredu prof. Tatjane Ognjanovič. Spomladi 2021 se je trio udeležil mednarodnega tekmovanja OPUS 2021, kjer je prejel 3. nagrado, poleti pa so umetnice nastopile tudi v sklopu Poletnega festivala UL AG Solo e da camera 2021.

Godalni kvartet Emona: Tim Skalar Demšar, violina, Neža Capuder, violina, Tilen Udovič, viola, in Katarina Kozjek, violončelo

Godalni kvartet Emona se je od leta 2018 izobraževal v razredu doc. Janeza Podleska, od leta 2020 pa pri prof. Emilu Cantorju, ob tem pa se dodatno izpopolnjeval pri Moniki Skalar, Goranu Bakraču in Wendy Enderle – Champney. Leta 2020 je na državnem tekmovanju TEMSIG osvojil 1. nagrado in posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega skladatelja, maja 2021 pa osvojil 1. nagrado na mednarodnem tekmovanju Concorso Musicale Palmanova. Člani kvarteta se kot solisti uspešno udeležujejo domačih in tujih tekmovanj ter redno sodelujejo z orkestri in zbori v Sloveniji, med drugimi s Slovensko filharmonijo, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije, SNG Opero in baletom Ljubljana …

Kvartet flavt Con Gaio: Annemarie Glavič, Jana Rumpf, Polona Šuligoj, Maruša Alegro

Kvartet flavt Con Gaio, katerega članice so študentke na ljubljanski Akademiji za glasbo, deluje od leta 2020 pod mentorskim vodstvom profesorice Karoline Šantl Zupan. Sestavljajo ga flavtistke iz različnih delov Slovenije, Annemarie Glavič, Jana Rumpf, Polona Šuligoj in Maruša Alegro, ki jih združuje veselje do skupnega muziciranja. Koncertne sporede rade popestrijo tudi z deli za pikolo, altovsko in basovsko flavto. Kvartet je imel že nekaj uspešnih nastopov, med drugim se je leta 2021 predstavil v sklopu Poletja v Celju, knežjem mestu. Na tekmovanju mladih glasbenikov Temsig so prejele prvo nagrado in zlato plaketo v kategoriji komornih skupin s pihali.

Taja Rijavec, harfa

Taja Rijavec od leta 2019 študira na glasbenem konservatoriju v Maastrichtu v razredu prof. Anneleen Lenaerts. Na glasbenih tekmovanjih redno prejema visoke nagrade in priznanja (državno tekmovanje TEMSIG, mednarodno tekmovanje Svirel, mednarodno tekmovanje Društva harfistov Slovenije, mednarodno tekmovanje mladih glasbenikov Petar Konjević v Novem Sadu, mednarodno tekmovanje Concorso Internazionale Giovani Musicisti v Italiji). Med izobraževanjem se je udeleževala tudi mojstrskih tečajev priznanih harfistov, kot so Sylvain Blassel, Mariko Anraku, Stephen Fitzpartick in Nicoletta Sanzin, redno pa je nastopala v komornih in orkestrskih sestavih. Od 2019 sodeluje s pihalnim orkestrom Conservatorium Maastricht.