Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Rezultati in primeri nalog

Julija Stopar, učenka OŠ Gradec (njena mentorica je ga. Ana Tori), je na prvi Mednarodni glasbeni olimpijadi v Talinu prejela zlato odličje (medaljo) in bila izmed vseh tekmovalcev uvrščena na drugo mesto. Razlike so bile minimalne: prvonagrajena tekmovalka je prejela 45,54 točke, Julija Stopar 44,74 točke in tretjenagrajena 44,7 točke. Podeljene so bile tri zlate medalje, tri srebrne medalje in šest bronastih medalj.

Poleg tega si je Julija delila nagrado za najboljšo izvedbo pesmi – skupaj s tekmovalko iz Latvije sta bili najvišje ocenjeni pri petju v tej kategoriji. S petjem se je predstavila tudi na večernem zaključnem koncertu, ki je bil pravi mali glasbeni prazbnik in se je nato prevesil še v zaključni sprejem z rezanjem glasbeno-olimpijske torte.

Julija se je olimpijade udeležila po zmagi na Prvi slovenski glasbeni olimpijadi, ki je potekala v  soboto, 3. marca, na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Tekmovanje poteka v devetih evropskih državah.

Prvo slovensko glasbeno olimpijado sta organizirali Zveza Glasbene mladine Slovenije in Akademija za glasbo v Ljubljani in je namenjena glasbeno nadarjenim posameznikom – učencem osnovnih in srednjih šol.

Celoten seznam si lahko ogledate na tej povezavi:  URADNI REZULTATI 1. SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA-1

Primere nalog si lahko ogledate na tej povezavi: PRIMERI NALOG – OLIMPIJADA 2012