Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Prvi koncert 29. sezone GM odra – Duo Meraki

Vabimo vas na prvi koncert 29. sezone koncertnega cikla GM oder, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 19.30, v Slovenski filharmoniji.

Duo Meraki je začel delovati jeseni leta 2017, ko sta prijatelja flavtistka Jerca Žmitek in klarinetist Luka Gantar z željo po dodatnem glasbenem izpopolnjevanju začela odkrivati lepoto Telemannovih sonat na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu (Avstrija), kjer oba člana dua študirata. Kljub sicer neobičajni zasedbi sta sklenila obzorja širiti pod mentorstvom različnih profesorjev (Dieter Flury, Peter Forcher) in tako kmalu razširila obseg repertoarja in začela nastopati. Med odmevnejše nastope štejeta nastope na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, v baročni dvorani Radovljiške graščine in v Glasbeni šoli Kranj. Poleti 2019 sta se s koncerti predstavila na festivalu Poletje v Celju ter v cerkvi sv. Janeza v Bohinju. Repertoar Dua Meraki sega od baročnih mojstrovin za dva glasova do modernejših del 20. stoletja.

Jerca Žmitek je svojo glasbeno pot začela pri šestih letih z igranjem kljunaste flavte v Glasbeni šoli Radovljica pri učitelju Gregorju Vindišu, leta 2012 pa se je vpisala na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer se je izobraževala pri prof. Lizi Hawlina Prešiček in prof. Ireni Rovtar. Od jeseni 2016 je študentka Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu prof. Dietra Fluryja.

Luka Gantar je glasbeno pot začel z učenjem kljunaste flavte, po treh letih pa jo je zamenjal za klarinet, ki se ga je pod mentorstvom prof. Eve Krajnčan učil na Glasbeni šoli Kranj. Željan nadaljnje glasbene izobrazbe je pot nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana pri prof. Andreju Zupanu. Od jeseni 2017 študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu v razredu prof. Bertrama Eggra.

Spored:

Wolfgang Amadeus Mozart: Kegel dueti, KV 487
Allegro, Menuetto, Andante, Polonaise, Larghetto, Menuetto, Adagio, Allegro, Menuetto, Andante, Menuetto

Tom Varl: Spomin (krstna izvedba)

***

Georg Philipp Telemann: Sonata za dva glasova v D-duru, TWV 40:103
Dolce
Allegro
Largo
Vivace


Robert Muzcynski: Dueti za flavto in klarinet, op. 24
Andante sostenuto
Allegro risoluto
Moderato
Allegro ma non troppo
Andante molto
Allegro

Heitor Villa-Lobos: Chôros št. 2, W197