Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Rezultati 10. Slovenske glasbene olimpijade

Objavljamo Uradne rezultate 10. Slovenske glasbene olimpijade:

REZULTATI

Na spodnji povezavi objavljamo pisni test 10. Slovenske glasbene olimpijade (z rešitvami):


Namesto predvidenega srečanja “v živo” 30. maja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana smo se odločili, da državno tekmovanje izvedemo na daljavo. Tekmovanje je delno potekalo v živo, saj so vsi udeleženci test pisali hkrati, v ponedeljek, 31. maja, pred tem pa so posneli in poslali videoposnetke svojega pevskega nastopa ter izvedbe avtorske skladbe. V pripravljalnem obdobju so ob običajni predpisani literaturi (članki iz revije Glasna) učenci v poslušanje dobili tudi primere, na katere so se pozneje navezovale naloge v pisnem preizkusu.

Za uvrstitev na slovensko olimpijado so se morali učenci najprej preizkusiti na šolskem tekmovanju. Tako so od marca do maja po slovenskih osnovnih šolah potekale Šolske glasbene olimpijade, učitelji glasbene umetnosti pa so se med šolskim letom s tekmovalci čedalje bolj intenzivno pripravljali tudi na osrednji dogodek na državni ravni.

Najvišje skupno število točk (93,5) je prejela Zala Korošec (OŠ Rodica Domžale, mentorica Katja Gačnik), drugouvrščen je bil tekmovalec Matjaž Merše, ki je dosegel 92,5 točke (OŠ Šmartno pod Šmarno goro, mentorica Anita Novak Smolič), tretje mesto pa je osvojila Clarisse Petrovič Duret (Waldorfska šola Ljubljana, mentorica Sara Smrekar) z 92,42 točke. Ana Dvoršak, prejemnica posebne nagrade za odličen ustvarjalni dosežek in izvedbo lastne skladbe, pa se je v skupnem seštevku uvrstila na četrto mesto in osvojila 91,92 točke ter zlato priznanje.

Več o tekmovanju si lahko preberete v glasbeni reviji Glasna

Čestitamo vsem sodelujočim tekmovalcem in njihovim mentorjem!