Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Arhiv – Tabor 2011

Glasbena mladina Slovenije je k sodelovanju na 18. poletnem glasbenem taboru (julija 2011) povabila mlade pevce in skladatelje. K sodelovanju smo, poleg domačih glasbenikov, povabili tudi  nekdanje in sedanje člane Svetovnega mladinskega zbora in izvrstne soliste, ki so v Gorenju nad Zrečami pripravljali zanimiv spored, ter ga poslušalcem predstavili na treh koncertih po Sloveniji.

Slovenska zborovodkinja Martina Batič je skupaj s pevci iz 15 držav (Danska, Estonija, Francija, Hong Kong, Hrvaška, Italija, Litva, Mehika, Nemčija, Srbija, Španija, Švedska, Venezuela, Zimbabve in Slovenija) pripravila program, ki je obsegal zborovska dela Palestrine, Schütza, Byrda, Stanforda, Olsona, Čajkovskega, Vodopivca, Gastoldija, Goloba, Rožanca, Kogoja, Kumarja, Vremšaka in drugih.

Mednarodni komorni zbor Glasbene mladine Slovenije

Komorni zbor je štel 29 članov iz 15 držav, pripravljeni spored pa so pevci predstavil na treh koncertih v Laškem, Celju in Ljubljani.

Martina Batič
Martina Batič


Mentorica Martina Batič
je po študiju na Orglarski šoli in diplomi Akademije za glasbo v Ljubljani sklenila podiplomski študij zborovskega dirigiranja v Münchnu. Izpopolnjevala se je doma in v tujini, vodila zbore, spremljala soliste in bila dirigentka Slovenskega otroškega zbora. Deluje kot cerkvena glasbenica, članica žirij, vodi zborovodske tečaje in gostuje. Med leti 2004 in 2009 je dirigentka zbora Opere SNG Ljubljana, od leta 2009 pa je pomočnica direktorja za zbor Slovenske filharmonije.

 

Skladateljska delavnica

V skladateljsko delavnico smo povabili vse (ne glede na starost), ki jih zanimata glasbena ustvarjalnost in glasba današnjega časa – skladatelje, muzikologe, pedagoge… Udeležencem so bile poleg predavanja na voljo individualne ure z mentorjem in možnost predstavitve svojih del.

Dušan Bavdek
Dušan Bavdek

Dušan Bavdek je diplomiral iz kompozicije v razredu profesorja Alojza Srebotnjaka na ljubljanski Akademiji za glasbo. Podiplomski specialistični študij je opravil pri Marijanu Gabrijelčiču in Danetu Škerlu, s štipendijama  Internationalle Academie Prag-Wien-Budapest in Studio Achantes Paris pa se je izpopolnjeval v mojstrskih razredih pri Janosu Vajdi in Helmutu Lachemannu. Deluje kot docent za kompozicijo in glasbeno teorijo na ljubljanski Akademiji za glasbo, predaval pa je tudi na drugih visokih šolah in forumih doma in v tujini.