Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Tema in variacije (seminar za glasbeno publicistiko)

ali Kako celostno ubesediti glasbeno doživetje?

Delavnica za glasbeno publicistiko Glasbene mladine Slovenije ima zdaj že nekajletno tradicijo. Od pridobivanja osnovnih znanj (zakonitosti pisanja koncertnih listov, radijskih oddaj, reportaž, intervjujev), s katerimi pisci lažje vstopajo v svet različnih medijev (od tiskanih do elektronskih), seminar glasbene publicistike spodbuja in išče odgovore o razsežnostih pisanja, poročanja, vrednotenja ter razmišljanja o glasbi. Na letošnjem srečanju se bodo udeleženci pod mentorskim vodstvom muzikologinje Veronike Brvar posvetili kritični presoji lastnih besedil, pridobivanju kontaktov in iskanju zanimivih snovi. Vaje in primeri iz vsakdanje prakse bodo udeležencem omogočili, da se bodo v jesenskem delu lažje soočili z izzivi v profesionalnem medijskem okolju.

Trajanje seminarja: od srede, 13. julija, do petka, 15. julija
3 dni (vključuje 2 nočitvi s polnim penzionom). 
Cena: 110 evrov/osebo

Kontakt: Uroš Mijošek – 041 208 852

Seminar pripravlja Veronika Brvar (z gosti). 

Udeleženci seminarja bodo v jesenskih mesecih imeli možnost (brez doplačila) sodelovati tudi na dodatnih izobraževanjih, ki jih bomo pripravili v Ljubljani, v študijskem letu 2022/2023 pa jih bomo povabili k rednemu (honoriranemu) sodelovanju pri ustvarjanju vsebin glasbene revije Glasna.

Na kratko opišite glasbeno predznanje (študent muzikologije, pedagogike, kulturologije, ljubiteljski glasbenik ...)

Veronika Brvar

Veronika Brvar, dipl. muzikologinja, je od leta 2013 je samozaposlena v podjetju Vera Cultura from Concept to Audience. Med leti 2008 – 2012 je bila vodja programske službe na Festivalu Ljubljana, pred tem je bila urednica za resno glasbo na Radiu Slovenija (med 2004 in 2008 tudi urednica uredništva za resno glasbo), od leta 2010 je odgovorna urednica revije Glasna, od leta 2016 je predsednica Glasbene matice Ljubljana. 

Znanje in izkušnje na področjih umetniškega vodenja glasbenih programov, priprave koncertov, glasbene publicistike in moderiranja prireditev si je pridobila z delom v številnih nacionalnih in mednarodnih odborih ter institucijah. Bila je članica strokovne komisije za glasbo na Ministrstvu za kulturo in članica strokovnega odbora za glasbo za podelitev Prešernovih nagrad. Štirikrat je bila izbrana za članico strokovne komisije za klasično glasbo pri Evropski zvezi radijskih postaj EBU, zdaj je članica strokovnega sveta Slovenske filharmonije. 

Strokovna javnost ocenjuje njeno delo kot ustvarjalno, z velikim občutkom za odkrivanje mladih talentov in novih glasbenih področij.