Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

24. POLETNI GLASBENI TABOR

POLETNI GLASBENI TABOR

MURSKA SOBOTA, 15.–22. JULIJ 2017

harmonika – klavir – kompozicija – viola – interpretacija sodobne glasbe – glasbena publicistika

 

PRIJAVNICA-APPLICATION-FORM (harmonika – klavir – kompozicija – viola – interpretacija sodobne glasbe)
PRIJAVNICA – GLASBENA PUBLICISTIKA

 

24. poletni tabor Glasbene mladine Slovenije bo namenjen mladim skladateljem, harmonikarjem, violistom, interpretom sodobne glasbe ter vsem, ki jih zanima glasbena publicistika (oz. “pisanje o glasbi”). Razred kompozicije bosta vodila Dušan Bavdek in Nenad Firšt, mentorica v razredu viole bo Maja Rome, razred harmonike in interpretacije sodobne glasbe pa bo vodil Luka Juhart (lukajuhart.com). Letos bomo na poletnem glasbenem taboru prvič gostili tudi razred pianistov, ki ga bo vodil Aleksandar Serdar (aleksandarserdar.com). Tridnevno delavnico glasbene publicistike bo vodila Veronika Brvar z gosti.

Z delom bodo udeleženci pričeli v soboto, 15. julija, rezultate pa bodo predstavili na koncertih v sredo (19. 7.), četrtek (20. 7.) in petek (21. 7.). Delavnica glasbene publicistike bo potekala od četrtka (20. 7.) do sobote (22. 7.).

Vsi udeleženci 24. poletnega glasbenega tabora bodo, poleg dnevnega individualnega dela pri izbranem mentorju, lahko obiskovali vsa skupinska predavanja in delavnice v okviru tabora. Pouk bo potekal v prostorih Glasbene šole Murska Sobota in v hotelu Zvezda, kjer bodo udeleženci nastanjeni v času tabora.

Tečaji za harmoniko, klavir in violo so odprti za vse, ki želijo izpopolniti svoje znanje in pridobiti nove izkušnje, ne glede na stopnjo dosežene izobrazbe. Na tečaj vabimo posameznike vseh starostnih skupin (učence, dijake in študente). Število prijav v razredu harmonike in viole je omejeno na 8 udeležencev.

V skladateljsko delavnico vabimo vse, ki jih zanimata glasbena ustvarjalnost in glasba današnjega časa: skladatelje, muzikologe, pedagoge …

Na tečaju interpretacije sodobne glasbe bodo glasbeniki spoznavali temeljno solistično in komorno literaturo ter pestro glasbeno izročilo 20. in 21. stoletja. Vabimo instrumentaliste, posameznike in že delujoče komorne skupine vseh starostnih stopenj (za formirane komorne skupine so na voljo dodatni popusti).

Letošnji seminar glasbene publicistike nosi naslov »Od poročila do osebnega stila – poišči svoj GLAS». Poleg spoznavanja oblik pisanja za različne medije, bodo mentorji posebno pozornost namenili tudi vrednotenjem zapisov o glasbi in iskanju lastnega stila. Udeleženci seminarja bodo imeli možnost sodelovanja pri pripravi ciklusa oddaj na Radiu Slovenija.

Cena udeležbe na poletnem glasbenem taboru je 360,00 €.
Vključuje tečaje pri mentorju in drugih predavateljih (individualne ure, teoretska predavanja) ter namestitev v hotelu 3* s polnim penzionom v času trajanja poletnega tabora.
Cena 3-dnevne delavnice glasbene publicistike znaša 120,00 € (vključuje predavanja in namestitev v hotelu 3* s polnim penzionom).

PRIJAVNICA-APPLICATION-FORM (harmonika – klavir – kompozicija – viola – interpretacija sodobne glasbe)
PRIJAVNICA – GLASBENA PUBLICISTIKA

Za dodatne informacije smo vam na voljo:
glasna@glasbenamladina.si / 041 208 852

Tabor skupna fotka