Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

5. Mednarodna glasbena olimpijada Ljubljana 2022 zaključena

V soboto, 7. maja 2022, je prek videopovezave potekala zaključna slovesnost 5. mednarodne glasbene olimpijade Ljubljana 2022 (5th  IMuO), ki sta jo letos “na daljavo” organizirali Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani in Zveza Glasbene mladine Slovenije. Tekmovanje je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Tekmovanja se je v dveh starostnih kategorijah udeležilo 33 udeležencev, sicer nagrajencev nacionalnih glasbenih olimpijad iz sedmih evropskih držav: Cipra, Češke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske in Slovenije.  V prvi kategoriji  so tekmovali osnovnošolci v starosti od 12 do 15 let, v drugi kategorji pa srednješolci, stari od 16 do 19 let. Od 2. do 6 maja so potekala pisna preverjanja glasbenih znanj ob uporabi aplikacije Exam.net. Žiranti so v tem času ocenili posnetke pevskih nastopov in avtorskih skladb, ki so jih tekmovalci posneli že v pripravljalnem obdobju. V obeh skupinah so po trije tekmovalci z najvišjim skupnim seštevkom točk prejeli zlata priznanja, tekmovalci, uvrščeni od 4. do 6. mesta srebrna priznanja, vsi ostali udeleženci pa bronasta priznanja. 

V prvi kategoriji so žiranti iz osmih držav zlate diplome podelili najvišje uvrščenemu tekmovalcu iz Litve Jokūbasu Kulevičiusu, drugouvrščeni Paulini Stoškutė (prav tako iz Litve), tretja zlata nagrajenka pa je bila slovenska predstavnica Zarja Robar z Osnovne šole Antona Ingoliča Sp. Polskava! Takoj za njo sta se na četrto in peto mesto uvrstila Urh Štrakl z Osnovne šole Prebold in Ana Dvoršak z Osnovne šole Destrnik-Trnovska vas. Vsi trije slovenski udeleženci so se izvrstno izkazali v pisnem delu, tako sta Urh Štrakl in Ana Dvoršak prejela še posebno nagrado za odlično opravljen teoretični del tekmovanja. 

Več o tekmovanju najdete na uradni strani: https://www.imuo2022.com/.