Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

I. triada in predšolski otroci

 GLASBENI PROGRAMI

1. Boomwhackers – kul glasbene cevi
Izvajalec: Jaka Strajnar 
1 Boomwhackers - zabavne glasbene cevi_Boomwhackers (slov. uglašene glasbene cevi) so plastične cevi različnih dolžin in barv. Vsaka dolžina in barva cevi je uglašena na določen ton, kar omogoča izvajanje različnih kombinacij melodij in akordov. Na delavnici učenci spoznajo tehniko igranja, oblikujejo različne enoglasne in večglasne melodične vzorce, se preizkusijo v individualni in skupinski improvizaciji, svoje igranje podkrepijo z gibom oziroma koreografijo ter oblikujejo akordične spremljave, ki jih nadgradijo s petjem ljudskih in popularnih pesmi.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 minut ali po dogovoru daljši program
Priporočljivo število poslušalcev: do 50 učencev (oziroma 2 oddelka)
V in OŠ 1

2. Čmrljčki za otroke
Izvajalci: Mateja Perpar (vokal, kitara, pravljice), Bojan Šen (kitara, mandolina, banjo, tolkala), Vid Sark (bas, flavta, tolkala) in Vinko Kralj (klaviature, harmonika, tolkala) Cmrljcki2
Poučen glasbeno-pravljični program, s katerim mali poslušalci ob avtorskih skladbicah spoznavajo inštrumente (kitara, bas, banjo, mandolina, različna tolkala …), ritme in rime ter različne zapletene besedne zveze, kot je na primer gramofon s trobento na glavi. Poslušalci sodelujejo z izvajalci pri izvedbi skladbic, ki jih sicer odlikujejo smisel za humor, nepredvidljivi zapleti in bogato besedišče.
Cena: 400 evrov
Trajanje: od 35 do 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 80
V 4+ in OŠ 1, tudi OŠ 2

3. Deklica, podaj roko … ali kako pripravimo fante do plesa
Izvajalec: zavod Etnika in Šola ljudskega plesa – Mojca LebenETNIKAjpg1 - Kopija
Stara resnica je, da fantje raje igrajo nogomet in plezajo po drevesih, kot da bi plesali. A obstaja način, da tudi največji trmoglavci med njimi zaplešejo, ne da bi vedeli, kdaj … Obstaja namreč star in preverjen recept naših babic: ščepec občutka, da so »ta glavni«, glasbo v ušesa in … ples se lahko začne! Učenci se igrivo srečajo z inštrumenti in zvočili, ljudsko glasbo in plesom ter ob tem ves čas aktivno sodelujejo.
Tehnične zahteve: CD-predvajalnik in ozvočenje v dogovoru z naročnikom
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 minut (dogovor z naročnikom)
Priporočljivo število poslušalcev: 70 (tudi večje skupine v dogovoru z naročnikom)
OŠ 1

4. Glasbeno potovanje po svetu
Izvajalca: Danijela Jerković in Alojz Studen – LujLjudska_glasbila_sveta_Danijela_Jerkovic__Alojz_Studen_Luj_2_b
Izvajalca otrokom prinašata glasbo, smeh in potovanje po svetu z bogato zbirko ljudskih glasbil z vsega sveta, kot so ameriški banjo, balalajka, ramanta, ektara, indijski banjo, kitara, harmonij, bina, krišna flavte, kalimba, didžeridu, džemba, tarabuka, govoreči boben, indijanski boben, bongo bobni, deževna palica, karatale, kraguljčki …
Za vsako glasbilo povesta, kako se imenuje, in na otroški karti sveta pokažeta, od kod izvira. Nanj tudi zaigrata. V program vključita avtorske skladbe, pri katerih uporabljata različna glasbila. Po predstavitvi otroke povabita na skupinsko bobnanje.
Izkušnje izvajalcev kažejo, da ga lahko spremljajo tudi zelo majhni otroci (2+).
Cena: 300 evrov
Trajanje: 45 minut, po dogovoru z naročnikom lahko daljši ali krajši program
Priporočljivo število poslušalcev: 50
V 2+, OŠ 1

5. Glasbena urica s tolkali in pesmijo
Izvajalca: Franci Krevh (tolkala) in Marko Brdnik (harmonika)Glasbena urica
V predstavi se podamo na domišljijsko potovanje okoli sveta. Glasbenika otrokom predstavita različna okolja ter z njimi povezana tolkala. Otroci slišijo in vidijo uporabo določenega tolkala, istočasno pa pojejo oziroma nastopajo s svojo domišljijo in izkušnjami.
Spoznavajo, da razlika med velikim in malim bobnom ni samo v velikosti in da so afriški bobni pravzaprav najstarejši telefon, poleg tega pa slišijo še mnogo drugih zanimivih tolkalnih novic.
Tehnične zahteve: večja igralnica ali učilnica
Cena: 300 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 60
V 4+ in OŠ 1

6. Igrajmo se glasbo – ritem
Izvajalec: Blaž Rojko
Poslušalci z igro spoznajo ritmične inštrumente, tehniko igranja nanje, pravila za skupno muziciranje, pomembnost tempa ter dirigenta. Na melodična tolkala izvajajo različne ostinatne motive in ustvarjajo glasbene slike.
Tehnične zahteve: otroci sedijo v krogu, da dobro vidijo. Izvajalec vse inštrumente prinese s seboj.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 ali 60 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 40 (otroci aktivno sodelujejo v programu)
V 4+ in OŠ 1 (2)

7. Konjiček, ki v ritki piska
Izvajalka: Ljoba Jenče
KonjičekKonjiček bo otroke popeljal v zvočno zgodbo od izdelave glasbil in njihovih zvokov skozi imaginarne pokrajine drobnih pesmic, oponašanja ptic in šaljivih zazibalk do čisto pravih dolgih pravljičnih pesmi, ki jim vedno zelo zavzeto prisluhnejo, saj iz globin umetniškega doživetja občutijo nesnovni svet hranljivosti, kar omogočata le človeški glas in glasba.
Konjiček, ki v ritki piska je program, ki že dolga leta navdihuje otroke in učiteljice, saj na novo ozvoči izročilo, iz katerega črpajo navdih tudi za inovativnejši pristop poučevanja drugih predmetov – oblikovanje glasu, besede, giba in zavedanja pokrajinskih posebnosti slovenske dežele.
Tehnične zahteve: tišina, klop in stol ter vrč tople vode in kozarec; poslušalci naj sedijo vsak na svojem stolu ali na klopeh, saj izvajalka ne želi, da sedijo na tleh.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 70 (3 oddelki)
OŠ 1, tudi V

8. Moje telo                                                                          NOVO!   NOVO!   NOVO!  
Izvajalka: Tamara Laganin – KranjecMoje telo Tamara Laganin
Interaktivni glasbeno-gibalni program s petimi in recitiranimi pesmicami ter prstnimi igrami predstavi nekatere vidike telesa, njegovo različnost po velikosti, barvi kože, oči, starosti, teži, zdravju …
Poudarek je na higieni, geografiji telesa, okušanju z jezikom, preostalih čutilih in zobovju. Razkrije se tudi, kako izrijemo zob, kako obvežemo ranjeni del telesa, kako pravilno vzamemo zdravilo in kako se zdravimo.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 50 otrok
V 4+

9. Ena Bitenčeva z Orffovimi inštrumenti
Izvajalec: Blaž RojkoEna Bitenčeva_Rojko
Skladatelj Janez Bitenc je prvi začel sistematično razvijati glasbeno vzgojo predšolskih in šolskih otrok. Z glasbo in mladimi je bil tesno povezan tudi znotraj svojega dela na radiu, kjer je ustanovil radijski otroški in mladinski pevski zbor.
Na poseben način je znal glasbo in njene vsebine približati mladim tako, da so jo ti razumeli in znali ceniti.
Ciciban poje, Naša četica koraka, Metuljček cekinček, Kuža pazi, Dežek trka, Kje je luna … Iz bogate zakladnice Bitenčevih pesmic naročnik izbere eno, ki jo učenci že znajo zapeti. Izvajalec predstavi melodična tolkala. Z igro in imitacijo učenci soustvarijo melodično spremljavo ter spoznajo pravila za skupno muziciranje – pomen tempa in kdo ga nakazuje. Ustvarjanje glasbenih slik se konča s skupnim izvajanjem izbrane skladbe. Če je Bitenčeva pesmica primerna, ob njej tudi zaplešejo.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 ali 60 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 40
V 4+ in OŠ 1 (2)

10. Pojemo in igramo Mozarta
Izvajalec: Blaž Rojko
Pedagoški cilj programa je na že znano Mozartovo skladbico (Zeleni maj, Uspavanka, Mali potepuh, Očetov nasvet ipd. – dogovor z naročnikom) ustvariti ritmično-melodično spremljavo, jo zaigrati in zapisati z notami. Ob tem učenci spoznavajo različna melodična tolkala, pravila skupnega muziciranja in ansambelske igre.
Tehnične zahteve: otroci sedijo v krogu, da dobro vidijo. Izvajalec vse inštrumente prinese s seboj.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 ali 60 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 40
V 4+ in OŠ 1 (2)

11. Razpihana zgodba
Izvajalci: Irena Birsa – flavta, Neža Jelušič – klarinet, Neža Podbršček – oboa, Miha Lončar – rog, Petra Tavčar – violončelo
Razpihana zgodbaKvintet NOVArt je prav poseben in nenavaden glasbeni sestav, saj ga poleg pihal sestavljata še kameleonsko glasbilo rog in godalo. Kaj pa imata trobilo in godalo skupnega s pihali? Zakaj je glasba enkrat glasna in drugič tiha? Kako se glasbeniki med igranjem sporazumevajo med seboj? Zgodba s prepiha bo najmlajšim poslušalcem interaktivno pokazala, zakaj posamezna glasbila združujemo v družine in kako dinamične ter agogične oznake vplivajo na zvenenje glasbe.
Tehnične zahteve: če je v dvorani večje število poslušalcev, je potrebno ozvočenje (vsaj dva mikrofona).
Cena: 450 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 120
OŠ 1, tudi V 5+ in OŠ 2

12. Razgibana kuhinja
Izvajalka: Tamara Laganin – KranjecRazgibana kuhinja
Glasbeno-gibalni program za otroke s posebnimi potrebami. Otroci »kuhajo različne jedi« s telesom in izvajalkinimi avtorskimi pesmicami. Na hrbtih in dlaneh ter drugih delih telesa sekljajo česen in čebulo, režejo kruh, trosijo rozine, zvijajo palačinke in potico, se razvrščajo v sendviče, spečejo tudi kakšno jajce na oko in pri tem skušajo priklicati zvoke, ki jih poznamo in slišimo v kuhinji. Pri »kuhanju« se veliko gibljejo in dotikajo, to pa deluje zdravilno in sproščajoče.
Cena: 250 evrov
Trajanje: od 30 do 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 50, otroci v jaslih: 20
V 1+ in OŠ 1

13. Sonce                                                                         NOVO!  NOVO!  NOVO!
Izvajalka: Tamara Laganin – Kranjec
SonceInteraktivni glasbeno-gibalni program za 1–3-letnike, kjer skupaj z otroki doživimo, kako sonce vstaja, kako petelin naznanja jutro, kako se počutijo prsti na roki, ko sije sonce, in zakaj ima vsak prst kapico, ko je poletje. Sonce je veliko, toplo, okroglo, svetlo, sije nam in žari, boža nas, skaklja s svojimi žarki in nas žgečka, poljubi nas na nos in nam za spominček pusti pegico. Žarki so živi in nagajivi, poskakujejo in razsvetljujejo Zemljo in nebo. Poleti odpremo sončnik, se pokrijemo s klobučkom in namažemo. Pri tem si pojemo pesmico in naštevamo dele telesa, ki jih zaščitimo. Zvečer pa sonce, ki gre spat v svojo zlato posteljo in odklene zvezdam nebo, pospremimo s pesmico.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 40 otrok
V 1–3

14. Sonce, dež in mavrica
Izvajalka: Tamara Laganin – Kranjec
Sonce, dež in mavricaPete pesmice, prstne igre, vremenske izštevanke in recitacije, ob katerih se giblje celotna skupina otrok. Ciklus liričnih in šaljivih pesmi je napisala Tamara Laganin – Kranjec. Predstavljajo nastajanje mavrice, njeno barvitost, vzklike navdušenih otrok, ko jo zagledajo, igro barv iz mavričnega barvnega kroga … Otroci pojave na nebu spremljajo z ustvarjanjem zvočnega sveta z lastnim telesom (prsti, dlani, stopala, jezik, dih).
Cena: 250 evrov
Trajanje: od 30 do 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 50, otroci v jaslih: 20
V 1+ in OŠ 1

15. Zven drugačnosti
Izvajalec: Robert Oven
Kulturni Bazar 2014V iskrivem spoznavanju drugačnosti oddaljenih svetov in ljudi vas čakata Avstralija in Južna Amerika. Z mojstrskim igranjem na avstralski didžeridu in druga nenavadna zvočila ter inštrumente izvajalec malim poslušalcem predstavi avstralske živali in svet aboriginov. Pustolovščina se nadaljuje v Južni Ameriki, kjer poslušalci spoznajo in izkusijo, kako zelo se znajo ob zvokih charanga, žabic in dežnih palic zabavati andski otroci. Pustite se odpeljati – zaigrajte v deževnem orkestru!
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 80
V 4+ in OŠ 1

16. Zvenim kot pesem, donim kot gora
Izvajalka: Mateja Gorjup
Zvenim kot pesemGlasba, kje vse je tvoj dom? Kaj vse zveni? Še bolj odprimo ušesa, oči, svoje čute! Poslušajmo, kaj vse nam poje, žubori, zveni, odmeva, se kotali. Glasbeni program otroke spodbuja k celovitemu doživljanju glasbe, nagovarja jih k muzikalnosti, poslušanju in uporabi inštrumentov, ki sta najprimernejša in vselej pri roki: to sta seveda glas in telo.
Otroci z mentorico med druženjem sproščeno odkrivajo zvočne svetove in glasbo. Program omogoča ustvarjalnost in spodbuja otroke k celostnemu dojemanju sveta in sedanjosti, za kar so pomembni odprti čuti. Prisluhnimo, saj lahko slišimo več! Kako so povezani barva in zvok, vonj in gib? Rdeča nit glasbenega druženja je slovenska ljudska pesem. V glasbeni urici se otroci seznanijo z bogastvom pevskega izročila – ob koncu so tako bogatejši za novo pesem, dve ali tri.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 50
V 4+ in OŠ 1 in 2

17. Zvočna kuhna
Izvajalec: Peter Kus                                                    
Zvočna kuhnaProjekt je zasnovan kot mešanica gledališko-lutkovne predstave in delavnice izdelovanja inštrumentov. Tema predstave je povezava sluha z okusom oziroma ustvarjanja glasbe s kuhanjem. Dogajanje je umeščeno v kuhinjo, kamor so obiskovalci povabljeni kot gostje. Toda kuharski mojster je izgubil okus. Kako naj zdaj pripravlja hrano? Odkrije, da bi občutek okušanja lahko nadomestil z ustvarjanjem in poslušanjem zvokov. Tako iz kuharja postane glasbenik in skladatelj, ki zdaj z enako strastjo »kuha« zvoke izvirnih glasbenih inštrumentov, uživa v njihovih neskončnih kombinacijah in se slasti v zvočni ekstazi. Njegova usta so postala ušesa. Predstava je interaktivna in otrokom omogoča, da v določenih delih z igranjem na različna zvočila tudi sami aktivno posežejo v dogajanje. Zgodba sledi zaporedju in dramaturgiji bogatega zvočnega kosila ter se konča z delavnico, na kateri se otroci še sami preizkusijo v kuhanju nekaterih zvočnih jedi. Več na http://peterkus.net/.
Tehnične zahteve: za izvedbo prvega dela programa izvajalec potrebuje prostor, velik 4 x 3 metre, delavnica pa lahko poteka v večji učilnici.
Cena: 300 evrov
Trajanje: 90 minut
Priporočljivo število poslušalcev: 50 (2 oddelka)
V 5+, OŠ do vključno 4. razreda

GLASBENO-LUTKOVNE PREDSTAVE

1. Črni saksofon
Izvajalci: Mojca Kolar (flavta, pripoved), Tomaž Nedoh (saksofon) in Tomaž Kolar (klarinet, preostala glasbila)
Črni saksofonGlasbena predstava o prijateljstvu, doseganju ciljev, željah in trudu za njihovo izpolnitev, učenju, odraščanju in spremembah, povezanih z njimi. Pripoveduje Mojca, poleg saksofona pa poslušalci spoznajo še afriško lutnjo, španski gambei, klarinet, indonezijsko ragljo, kljunasto flavto, irsko piščal, kitajski hulusi in lončeni bas. Glasbeni del pravljice je kombinacija posnete spremljave različnih glasbenih zvrsti in igranja na inštrumente v živo.
Tehnične zahteve: za izvedbo v večjih prostorih (telovadnica, kinodvorana) je potrebno ozvočenje.
Cena: 350 evrov
Trajanje: 45 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 120
V 3+ in OŠ 1

2. Pozavnozaver
Izvajalca: Metka Frelih (igralka) in Leon Leskovšek (igralec in pozavnist)Pozavnozaver
Gospod Pozavnikar je glasbenik, ki želi v popolnem miru igrati na pozavno. Pri tem ga ves čas moti klepetava gospodična Sirotka. Radovednost se ji obrestuje, saj ji gospod Pozavnikar razloži in pokaže veliko zanimivosti svojega glasbila. Ko pa nanj zaigra … Glasbeno obarvana gledališka predstava poučno pokaže, da je pozavna glasen, zvočno bogat in zabaven inštrument. V predstavi sodelujejo tudi gledalci. Za izvedbo je potreben prostor, velik 4 x 3 metre.
Cena: 300 evrov
Trajanje: 30 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 80
V 4+ in OŠ 1

3. Radovedni oblaček
Izvajalca: Natalija Šimunovič in Matjaž Koman Radovedni oblaček
V glasbeni pravljici se radovedni oblaček upira vremenski napovedi in se zelo zabava v deževni, megleni … zmedi, ki jo kroji. Dokler je njegova porednost nedolžna, še gre, ko pa se ljudje in živali v strašnem tornadu borijo za življenje, oblaček spozna, da je cena njegove nagajive radovednosti prevelika. Ob zvokih Vivaldijeve Nevihte se mali porednež loti boja z divjim vetrom in dežjem …
Cena: 300 evrov
Trajanje: 35 minut
Priporočljivo število poslušalcev: od 30 do 80
V 4+ in OŠ 1

4. Škrat iz opere                                                                NOVO!  NOVO!  NOVO!     
Izvajalca: Bernarda Gašperčič (igralka) in Jaroslav Cafera (violončelist in igralec)
Škrat iz opereZ učno uro o operni umetnosti opravimo s predsodki, da je opera nekaj dolgočasnega, nezanimivega in da se težko posluša. To mnenje se pojavlja samo zato, ker se mladi gledalci s pravo opero še niso srečali. Ob koncu predstave marsikoga zamika, da bi šel poslušat in pogledat čisto pravo opero.
Med predstavo se otroci učijo na zabaven način. S pomočjo opernega škrata, miške in glasbenika – violončelista ljubljanske Opere potujejo v čarobni svet operne glasbe.
Predstava otrokom z odlomki iz opere Carmen približa osnovne operne pojme (uvertura, orkester, arija, glasbeno gledališče, balet …).
Cena: 300 evrov
Trajanje: 35 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 80
OŠ 1 in 2

5. Vrana in glasba                                                             NOVO!  NOVO!  NOVO!
Izvajalca: Bernarda Gašperčič (igralka) in Jaroslav Cafera (violončelist in igralec)
Vrana in glasbaGledalci v predstavi spoznajo umetnico vrano , ki je prepričana, da zna lepo peti. Resnica je drugačna, saj si vsi mladi poslušalci tiščijo ušesa, ko začne krakati. K sreči jo spremlja glasbenik – violončelist. Ta vrani in otrokom pokaže violončelo, inštrument, s katerim zna oponašati živali. Vrano nauči nekaj pesmic, ki jih otroci dobro poznajo, zato lahko sodelujejo pri petju. Vrana je nad glasbo vedno bolj navdušena, in ko otroci zaigrajo v orkestru, želi dirigirati …
Predstava je zanimiva glasbena ura, v kateri se srečamo z glasbenimi izrazi, kot so inštrument, godalo, orkester, dirigent … Otroci so med predstavo zelo aktivni, saj ves čas sodelujejo z glasbenikom. Vrana pa poskrbi za smeh in zabavo.
Cena: 300 evrov
Trajanje: 35 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 80
V 3+ in OŠ 1

6. Zverinice iz Rezije
Zverinice iz RezijeIzvajalca: Jelena Sitar in Igor Cvetko
Napeto zgodbo o nesrečni lisičji materi, katere hiško je z mladički vred zaplenila grozna Grdina, spremljata pravi citira in bunkula. Otroci v živo spoznajo rezijansko glasbo, ki gre »na tenko in na debelo«, naučijo se nekaj nenavadnih rezijanskih besed, ločujejo zverinice od živinic, in ko na koncu še zaplešejo ter udarijo z nogo ob tla, so kot pravi Rezijani.
Opomba: Predstavi lahko sledi delavnica, na kateri otroci izdelajo svoj žepni oder z lutkami in zaigrajo predstavo. Predstava z delavnico traja dve šolski uri in je primerna za kulturni dan.
Cena: 250 evrov
Trajanje: 35 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 80
V 3+ in OŠ 1

7. Zapikove glasbeno-lutkovne dogodivščine
Izvajalca: Jelena Sitar in Igor Cvetko – Lutkovno gledališče Zapik

DSCI0270Lutkovnemu gledališču Zapik je Glasbena mladina Slovenije ob praznovanju 45-letnice podelila priznanje za posredovanje glasbe po principu lutkovnega gledališča. Predstave so kakovostne, a obenem preproste in primerne za razred. Zanje je značilna neposredna komunikacija z otroki, opirajo pa se predvsem na ljudsko gradivo. Glasba v njih je različno obravnavana … Čakajo vas rezijansko igranje na citiro in bunkulo, ustvarjanje glasbe na drobnih neevropskih inštrumentih in petje celotnega besedila predstave v smislu petega pripovedovanja.

Mojca Pokrajculja
Ljudska pravljica z lutkami je verzificirana, v njej pa je veliko petja po principu gledaliških songov. Odlikujejo jo preprosta in domiselna izvedba, verzi in glasba. Naj vam namignemo: Mojca stanuje v pravem piskru.

Miška kaško kuhala
Pet slovenskih otroških prstnih iger je povezanih v lutkovno predstavo, ki preraste v skupno igro. Palček, Kazalček, Sredinček, Prstanček in Mezinček so junaki, ki stresajo hruške z dreves, iščejo dobrote v mamini skrinji, padejo v vodo in dobijo kaško, ki jo zanje skuha miška. Predstavo, ki temelji na ljudskem izročilu, slovenskih prstnih igrah, spremljajo glasbila z vsega sveta: južnoameriška okarina, afriška kalimba, tibetanske sklede. Miška kaško kuhala je edinstvena predstava, zaščitni znak Lutkovnega gledališča Zapik.

Rdeča kapica
Seveda bo prišel volk. In bo požrl … Ampak volk je lesen in na koncu ga otroci pobožajo, kajti zgodba se dobro konča. Na melodijo ljudske pesmi iz Prekmurja je peto vse pripovedno besedilo, zato dobi sicer zelo zabavna predstava specifičen ritem. »Otroška lutkovna grozljivka «, kot avtorja v šali imenujeta svojo Rdečo kapico, je nov hit gledališča.

Zgodba na gumbe
Junaki predstave so gumbi, ki postanejo cirkuški artisti, vrvohodci, požiralci ognja, čarovniki pa tudi glasbeni virtuozi. Vse to samo zato, da deček brez nog, kot ga je po nesreči narisal slikar, lahko steče na travnik in spusti zmaja naravnost do sonca. Predstava je dobila nagrado mednarodnega festivala PIF za najbolj humano sporočilo. Sodelovanje občinstva je ključno.

Cena: 250 evrov
Trajanje: 35 minut
Priporočljivo število poslušalcev: do 80
V 3+ in OŠ 1


 

Kako naročite koncert, delavnico ali glasbeno ustvarjalnico, ki nato pride k vam?

Programi iz cikla Koncert, ki pride k vam pomagajo mladim poslušalcem približati glasbo s kakovostno živo izvedbo. Programe je mogoče izvesti povsod – v dvorani, kulturnem domu, šolski avli, večji učilnici, galeriji, muzeju, cerkvi … v katerem koli kraju. Glasbeni programi torej pridejo k vam. Tudi vsa glasbila (razen klavirja) in večino potrebne opreme izvajalci pripeljejo s seboj.

Programe v tem razdelku smo razdelili po triadah. So različno dolgi (od 30 minut do 4 šolske ure – kulturni dan), prilagojeni starosti poslušalcev, dopolnjujejo vzgojno-izobraževalno delo in pouk glasbene umetnosti. Vsi koncerti, delavnice in ustvarjalnice so komentirani. Nekatere je mogoče spremeniti tudi v kulturni dan. Kar nekaj programov in delavnic je mogoče s prilagoditvijo izvesti za več starostnih stopenj.

Za več izvedb določenega programa v enem dnevu omogočamo popust.

Pri usklajevanju terminov upoštevamo želje in možnosti naročnika ter izvajalca.
Zaradi čim boljšega stika poslušalcev in izvajalcev programov priporočamo, da je v skupini, za katero naročate program, največ 120 mladih poslušalcev, podatek o priporočljivem številu poslušalcev pa navajamo pri vsakem programu.

Izberite program in termin izvedbe ter
nas pokličite na telefonsko številko 01 23 22 570
ali pišite na elektronski naslov branka.novak@glasbenamladina.si.