Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Izak Hudnik, violončelo (GM oder, februar 2019)

Izak Hudnik (1997) je po maturi pod mentorstvom prof. Igorja Mitroviča nadaljeval študij violončela pri prof. Milošu Mlejniku na Akademiji za glasbo v Ljubljani in prof. Reinhardu Latzku na Univerzi na Dunaju. Magistrski študij violončela nadaljuje pri prof. Giovanniu Gnocchiu na salzburškem Mozarteumu in pri prof. Mlejniku, obenem pa študira tudi filozofijo na Filozofski fakulteti. Izpopolnjeval se je tudi na seminarjih uveljavljenih violončelistov, kot so Heinrich Schiff, Jens Peter Maintz, Philippe Müller, Thomas Grossenbacher in Raphaël Pidoux.
S prvimi nagradami na državnih tekmovanjih (2009, 2015, 2018) in mednarodnih tekmovanjih v Poreču (A. Janigro), Liezenu, Trstu, Gorici in Svireli si je prislužil vrsto nastopov doma in v tujini. Njegovi solistični nastopi z vodilnimi slovenskimi orkestri, Zagrebškimi solisti, Württemberško filharmonijo Reutlingen, Nizozemskim študentskim orkestrom, PreCollege orkestrom Zürich, solistični recitali in predano muziciranje v mnogih komornih zasedbah, predvsem s pianistom Timom Jančarjem in violinistko Ano Dolžan, ter sodelovanja na festivalih (Slowind, Cellofest, Accademia dei cameristi – Bari, Mladi virtuozi) so vedno deležni laskavih kritik in ga uvrščajo med najboljše slovenske glasbenike mlade generacije.
Letos bo ponovno sodeloval na festivalu komorne glasbe v Bariju, kjer bo igral z violistom Brunom Giurranom in se udeležil mojsterskega tečaja na Cornwallskem podeželju pri slovitem Stevenu Isserlisu.
Izak je štipendist mestne občine Ljubljana in dvakratni prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani.

Koncerti:
12. februarja 2019, ob 19.30 – Celjski dom Celje
14. februarja 2019 , ob 19.30 – Ljubljana, Slovenska filharmonija
19. februarja 2019, ob 19.00 – Glasbena šola Ilirska Bistrica