Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Mentorji

Violistka Maja Rome je docentka na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je tudi sama študirala, najprej pri prof. Svavi Bernhardsdottir, diplomirala pa pri prof. Milu Kosiju, pri katerem je končala tudi podiplomski študij. Na državnih tekmovanjih mladih glasbenikov je prejela več nagrad, med drugim pa je prejemnica Prešernove nagrade Akademije za glasbo za leto 2006. Redno nastopa kot solistka in komorna glasbenica, v Orkestru Slovenske filharmonije pa je bila do leta 2019 vodja sekcije viol.

Akordeonist in skladatelj Luka Juhart je lanski prejemnik nagrade Prešernovega sklada za umetniške dosežke v zadnjih treh letih. Po opravljeni Glasbeni gimnaziji v Mariboru pri profesorju Andreju Lorberju se je vpisal na Državno visoko šolo za glasbo v Trossingenu (Nemčija), v razred profesorja Huga Notha. Podiplomski študij je končal leta 2008 v razredu profesorja Stefana Hussonga na Visoki šoli za glasbo v Würzburgu (Nemčija). Redno snema za različne radijske postaje in koncertira solistično ter v komornih zasedbah po vsej Evropi. Velik poudarek daje sodelovanju s sodobnimi skladatelji, zadnja leta pa se kot skladatelj predstavlja tudi sam: skladba Unleashed, napisana za njegov duo, v katerem ustvarja s skladateljem in klarinetistom Urošem Rojkom, je bila uvrščena v izbor priporočenih del prestižne skladateljske tribune Rostrum.

Skladatelj Dušan Bavdek je izredni profesor za kompozicijo in glasbeno teorijo ter prodekan za kakovost in mednarodno dejavnost na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani, tam pa je leta 1994 tudi diplomiral v razredu prof. Alojza Srebotnjaka. Podiplomski študij kompozicije je zaključil leta 2000 pod mentorstvom prof. Marijana Gabrijelčiča in prof. Daneta Škerla. Za svoje delo je prejel vrsto domačih in mednarodnih priznanj, njegove skladbe izvajajo po vsem svetu. Je član žirij na različnih tekmovanjih in upravnega odbora Evropskega skladateljskega foruma. Leta 2021 je za svoje aktivno delovanje prejel Viteški križ madžarskega reda za zasluge.

Nenad Firšt je na Akademiji za glasbo v Ljubljani študiral kompozicijo v razredu profesorja Daneta Škerla in violino v razredu profesorja Roka Klopčiča. Igral je v godalnem kvartetu Sebastian, od leta 1989 je umetniški vodja in dirigent Celjskega godalnega orkestra. Firštov skladateljski opus je obsežen, več kot polovica od dvestotih skladb je za godala. Deluje kot generalni sekretar Zveze Glasbene mladine Slovenije in predsednik Društva slovenskih skladateljev. Med številnimi nagradami in priznanji izstopata nagrada Prešernovega sklada (leta 2009) in Kozinova nagrada Društva slovenskih skladateljev.

Po končanem študiju violončela je Zoran Bičanin študiral še dirigiranje v razredu red. prof. Marka Letonje in doc. Simona Dvoršaka na Akademiji za glasbo Ljubljana. Je ustanovitelj komornega orkestra Alumni, v katerem je zbral nekdanje in sedanje študente Akademije za glasbo Ljubljana. Redno nastopa v številnih komornih glasbenih zasedbah, že več kot desetletje je član kvarteta Accadémia, ki se je od ustanovitve hitro uveljavil na najprestižnejših odrih po Sloveniji in v tujini. Poleg dela pod mentorstvom prof. Tomaža Lorenza se je kvartet izpopolnjeval še pri Triu di Parma, Ani Chumachenko, Nori Chastain, Wen-Sinn Yangu ter članih slovitega Carmina kvarteta, pri katerih so člani Accadémije nadaljevali magistrski študij komorne igre na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Za svoje umetniške dosežke je Zoran Bičanin prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana. Na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana poučuje komorno igro.
Pridružite se nam!
PRIJAVNICA

Izpolnite prijavnico in v kratkem boste na el. naslov prejeli potrditev rezervacije, navodila o plačilu in dodatne informacije o taboru.