Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

NOVO: Poletni glasbeni tabor: seminar glasbene publicistike in produkcije

Glasbeni trg ponuja vrsto možnosti za pestre karierne poti. Kaj se vse skriva pod imenom »podporne dejavnosti« glasbenega dogodka in kakšne veščine potrebujejo pisci o glasbi in glasbenih dogodkih? Seminar Glasbene publicistike in produkcije v okviru Glasbene mladine Slovenije v Murski Soboti nudi priložnosti razvijanja kompetenc na področju pisanja ter informiranja o glasbi, spoznavanje različnih medijev ter logistiko priprav glasbenih prireditev. Ob spoznavanju teoretskih osnov se udeleženci seminarja lahko preizkusijo živo na terenu v delu za uveljavljene institucije ter medije in že tradicionalno pripravijo avtorsko oddajo na programu Ars Radia Slovenija. 

Udeležence seminarja bomo v študijskem letu 2023/2024 povabili k rednemu k rednemu (honoriranemu) sodelovanju pri ustvarjanju vsebin glasbene revije Glasna.

Trajanje seminarja: 3 dni (od sobote, 15. julija, do ponedeljka, 17. julija)
Cena tečaja: 50 evrov/osebo
(cena ne vključuje namestitve)

Seminar pripravlja Veronika Brvar (z gosti). 
Kontakt in informacije: Uroš Mijošek – 041 208 852

Na kratko opišite glasbeno predznanje (študent muzikologije, pedagogike, kulturologije, ljubiteljski glasbenik ...)

Veronika Brvar

Veronika Brvar, dipl. muzikologinja, je od leta 2013 je samozaposlena v podjetju Vera Cultura – from Concept to Audience. Med leti 2008 – 2012 je bila vodja programske službe na Festivalu Ljubljana, pred tem je bila urednica za resno glasbo na Radiu Slovenija (med 2004 in 2008 tudi urednica uredništva za resno glasbo), od leta 2010 je odgovorna urednica revije Glasna, od leta 2016 je predsednica Glasbene matice Ljubljana. 

Znanje in izkušnje na področjih umetniškega vodenja glasbenih programov, priprave koncertov, glasbene publicistike in moderiranja prireditev si je pridobila z delom v številnih nacionalnih in mednarodnih odborih ter institucijah. Bila je članica strokovne komisije za glasbo na Ministrstvu za kulturo in članica strokovnega odbora za glasbo za podelitev Prešernovih nagrad. Štirikrat je bila izbrana za članico strokovne komisije za klasično glasbo pri Evropski zvezi radijskih postaj EBU, zdaj je članica strokovnega sveta Slovenske filharmonije. 

Strokovna javnost ocenjuje njeno delo kot ustvarjalno, z velikim občutkom za odkrivanje mladih talentov in novih glasbenih področij.