Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Predstavitev / Presentation

HARMONIKA

Roman PECHMANN (Slovaška / Avstrija) vodi razred harmonike na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Po vsej Evropi uspešno nastopa kot solist in sodeluje v različnih glasbenih sestavih. Po diplomi iz harmonike in tolkal na Državnem konservatoriju v Bratislavi, je nadaljeval s študijem pri Jamesu Crabbu in Geiru Draugsvollu na Univerzi v Gradcu in pri Miki Väyrynenu na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Roman Pechmann je prejemnik več mednarodnih glasbenih nagrad, med drugim 1. nagrade na tekmovanju v Pulju, Hrvaška, 1. nagrade v Fürstenfeldu, Avstrija in 2. nagrade v Žilini na Slovaškem. (prijavnica objavljena 15. aprila 2013)

KOMPOZICIJA

V skladateljsko delavnico vabimo mlade, ki jih zanimata glasbena ustvarjalnost in glasba današnjega časa – skladatelje, muzikologe, pedagoge … Udeležencem bodo poleg predavanja na voljo individualne ure z mentorjem in možnost predstavitve svojih del.

Dušan BAVDEK (Slovenija) deluje kot docent za področje glasbene teorije na Akademiji za glasbov Ljubljani, kjer je leta 1994 diplomiral iz kompozicije v razredu prof. Alojza Srebotnjaka. Podiplomski študij iz kompozicije je zaključil leta 2000 pod mentorstvom prof. Marijana Gabrijelčiča in prof. Daneta Škerla. Izpopolnjeval se je tudi na mojstrskih tečajih za kompozicijo
pri Janosu Vajdi in Helmutu Lachenmannu. Dušan Bavdek je za svoje delo prejel vrsto nacionalnih in mednarodnih priznanj,njegove skladbe izvajajo po vsem svetu. Je član žirije na različnih tekmovanjih in član upravnega odbora Evropskega skladateljskega foruma (ECF). Prijavnica bo predvidoma objavljena 20. aprila 2013.

DELAVNICA ZA GLASBENO PUBLICISTIKO – Kako pisati o glasbi?

Kaj imajo skupnega koncertni list, radijska glasbena oddaja in kritika koncerta? Kako predstaviti glasbenika skozi pogovor in pripraviti njegov  življenjepis za CD ploščo?  Kako naravnati kompas glasbene terminologije? Delavnica za glasbeno publicistiko bo udeležence seznanila z osnovami pisanja in izražanja o glasbi za tiskane in elektronske medije. Z vajami in primeri iz vsakdanje  prakse bodo udeleženci seminarja poglobili svoje znanje, izbrani gostje bodo razširjali obzorja , udeleženci pa bodo dobili možnost objave izdelkov v reviji Glasna in na Radiu Slovenija. Prijavnica bo predvidoma objavljena 20. aprila 2013.

Mentorici delavnice bosta dr. Katarina B. Hočevar in Veronika Brvar z gosti.