Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

GM oder 2013/14

Razpis za koncertni cikel GM ODER v sezoni 2014/15 bo objavljen aprila 2014.

Koncertni cikel mladih GM ODER je serija večernih koncertov v različnih slovenskih krajih in v tujini, na katerih se predstavijo mladi slovenski glasbeniki ali komorne skupine. Strokovna komisija je pri izboru, poleg preverjenih izvajalskih kvalitet in zanimivosti sporedov, upoštevala tudi pestro zastopanost glasbil in predvsem izviren koncertni spored, ki mora vsebovati polovico glasbenih del iz 20. in 21. stoletja in vsaj četrtino del slovenskih skladateljev. Med 18. prispelimi prijavami k sodelovanju v 23. koncertnem ciklu GM oder, je žirija, v sestavi Maja Kojc, umetniška vodja in solooboistka Simfonikov RTV Slovenija, Dušan Bavdek, skladatelj in docent za kompozicijo in glasbeno teorijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter Jernej Brence, violinist, umetniški vodja Festivala Bled in docent za komorno igro na Akademiji za glasbo v Ljubljani, izbrala 6 prijav.

SLOVENSKI KITARSKI KVARTET (Erazem Izidor Grafenauer; Simon Krajnčan Fojkar; Mario Kurtjak; Aljoša Vrščaj)
ENERGICO KVINTET (Meta Fajdiga, klavir; Mojca Fortin, violina; Gea Pantner Volfand, viola; Zoran Bičanin, violončelo; Miha Firšt, kontrabas)
JAN GRIČAR, saksofon
TRIO TERMINUS IN ONCULU (Astrid Kukovič, oboa; Tilen Lebar, tenor saksofon; Ester Nives Škvorc, klarinet)
NEJC GRM, harmonika
SEBASTIAN BERTONCELJ, violončelo in TIM JANČAR, klavir

Zveza Glasbene mladine Slovenije vsem izbranim glasbenicam in glasbenikom ter komornim skupinam zagotavlja serijo najmanj treh koncertov v Sloveniji in tujini v sezoni 2013/2014.